Tisdagar

Klubbens tisdagsaktiviteter.

Senaste nytt

Nu drar vi igång Nordens Ljus jazz igen.

Missa inte denna kväll!

Som vanligt får vi lyssna till Husbandet, en trio fina jazzmusiker, under ledning av Leo Lindberg piano med  Björn Lundén bas och Chris Montgomery trummor.  Kvällens  gästmusiker är den välkända trumpetaren Nils Jansson. Hans trumpetspel är kraftfullt samtidigt som det alltid finns en lyrisk närvaro . Med honom kommer kvällen att lysa i jazzens tecken. Ett antal jammare brukar dyka upp lite senare på kvällen för att vara med och spela.

Soppa finns att köpa på krogen från kl. 18.00 Ta med Nordens Ljus medlemskort för att köpa till medlemspris!

Gäster betalar 100 SEK.

Gitarr- och Lutasällskapet

Vid årets andra Gitarrträff var Afra Rubino kvällens inbjudna gäst. Alla de som trotsat coronavirushotet och vågat komma till Nordens Ljus blev hänförda av flamencogitarristen Afra Rubinos  mycket levande musik.

Hon varvade sitt spel med berättelser om olika sorts flamenco, dess historia, dess sociala roll och dess influenser på latinamerikansk musik.

Hennes framträdande avslutades med bejublat extranummer i form av egna variationer en stycke skrivet av Manel de Falla.

Därefter framträdde Moa Nissfolk, Göran Engdahl, Folke Hammarqvist, Janne Nilsson & Ulf Schubert.

Öppna pdf-filen och ta del av Framförda stycken –

Nedanstående bilder är tagna av Göran Engdahl och Inga.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lite orolig vandrade jag omkring på pråmen undrande var är publiken? Aviserat snöblandat regn, sportlov? Nåväl oron var oberättigad, när husbandet bestående av Björn Lundén, bas, Ali Djeridi, trummor, gästartisten Fred Olsson, gitarr under ledning av Leo Lindberg på piano  drog igång hade Galleriet fyllts upp.

Som klubbmästare  för kvällen var det extra roligt att få höra ett flertal kommentarer kring ”hur bra de är”. En starkt bidragande orsak till berömmet var den spelglädje och musikalitet som jammarna visade upp på trummor, piano, bas, gitarr och kompletterande blåsinstrument.

Så när Leo 21.50 markerade att nu tar husbandet över kunde vi konstatera att vi haft en mycket inspirerande kväll  med genuin jazzklubbstämning.

Anders  kvällens klubbvärd

Nedan – spelemännen – Larsas bilder  och publiken – bilden har tagits av Cicki.