Tisdagen den 10 september 2019

Igår var det dags för höstens första gitarr och lutasällskap. Redan innan portarna öppnades kl 18 hade många förväntansfulla gäster samlats utanför pråmen. Ett drygt 40-tal medlemmar och gäster kom för att lyssna på gitarristerna. Stämningen var hög redan från början då programmet inför fullsatt publik kom igång ca 18.30.:

Mårten Falk – var kvällens inbjudna gäst. Temat för hans framträdande var rysk musik gitarrmusik. Han berättade om att det finns mycket fantastisk rysk gitarrmusik som är förhållandevis okänd i världen där han själv är en bland förhållandevis få gitarrister som arbetar med att återupptäcka denna delvis bortglömda ryska musikskatt.

Han spelade: Polonaise av Ignaz von Held. Variationer av Semion Akionov Stycken av Vladimir Mørkøv han spelade var följande:  Preludium i C ,               Etyd i G , Preludium i G-moll, Etyd i G-moll, Preludium i G och Preludium i H-moll och Capriccio i H-moll-

Ida Hedenberg spelade Un dia de noveimbre av Leo Brouwer

Ruben Agné Lagrima av Fransisco Tárrega

Thomas Garnbeck Sugarloaf mountain av Gary Ryan, Home av Andrew York

Jan Rudling – So we’ll go no more aroving av Lord Byron Sisters of Mercy av Leonard Cohen

Göran Engdahl – Så som du gör med mig av Göran Engdahl,  Ett dryckespoem  av Göran Engdahl (musik) okänd textförfattare, Karl för sin hatt av Göran Engdahl (musik) och Martin Tauman (text)

Kvällen avslutades med att Göran berättade om nästa gitarrträff den 8 oktober då Lucas Brar är den inbjudne gästen. Lucas är en mångsidig gitarrist, singer/songwriter mm , se t. ex
https://www.instagram.com/p/B1d_bmUCMXa/

Fotograf Lars-Gunnar Johansson

Detta bildspel kräver JavaScript.