Sista tisdan 27 januari 2015

Leo Lindberg med Björn Lundén på bas och Karl-Henrik Ousbäck på trummor inledde kvällen med ”East of the Sun and West of the Moon” (Brooks Bowman) följt av John Coltranes ballad ”Central Park West” och ett stycke av kvällens trummis Karl-Henrik.

Publiken, som var ett fåtal personer när musiken började. ”fylldes på” rejält under första timmen. Det gjorde även kvällens jammare som till slut blev sju; Per Andersson tenorsax, Anna-Greta Sigurdardottir piano, Bo Lindenstrand altsax, Tom-Eddye Nordén bas,  Emil Norman trummor, Jess Gersztenkoren bas och Ove Gustavsson bas.

Duktiga musiker har lätt att både bilda nya grupper och hoppa in i befintliga. Under kvällen fick vi många exempel på hur bra det kan bli. Leo valde att hoppa in som basist när Anna-Greta spelade piano och både basister och trummisar alternerade. Kvällen blev lång och trevlig.

Text och bild Lars-Gunnar ”Larsa” Johansson som också var kvällen klubbmästare.

I baren arbetade Terttu och Svante.