Besöket hos Tom Böttiger den 28 januari 2015

Björn Landberg hade ordnat så att klubben kunde göra ett besök hos konstsamlaren Tom Böttiger i hans företag Cloud Nine, som ligger i Garnisonen. Ett 30-tal personer hade hörsammat inbjudan. Här fick vi se några av samtidskonstens mest centrala konstnärer som Martin Wickström, Linn Fernström, Ernst Billgren, Lena Cronqvist, Marie-Louise Ekman, Hans Gedda, Dan Wolgers, Jan Håfström m fl. Tom inledde med en intressant information bl a om marknaden för samtidskonsten. Sedan fick vi en spännande och rolig visning av den vackra konsten.

Tom Böttiger

Tom berättade också att han tillhör juryn till uttagning av konsten till vårsalongen tillsammans med  Lena Josefsson, ordförande i Moderna Museets Vänner, Jeanette Bonnier, initiativtagare till Bonniers konsthall, Tom Böttiger, reklamprofil samt Mårten Castenfors, Liljevalchs chef, som också är juryns ordförande.

Som tack för en fantastisk kväll fick Tom en Dump i  ’torrnålsteknik” av Lars Nyberg. Lars är en av konstnärerna som varit uttagen till vårsalongen.

Nedan några bilder från kvällen