Sista Tisda’n den 31 januari 2017

Ett 30-tal lyssnare fick en härlig jazzkväll  på Norden Ljus. Med ett husband bestående av Leo Lindberg piano, Lars Ekman bas och Daniel Fredriksson trummor kan man knappast förvänta sig något annat. Lägg därtill gästmusikern Max Schultz på gitarr och upplevelsen blir extra njutbar.

Vi fick bl.a. höra “But not for Me” av George Gershwin och en underbar version av Errol Garners “Misty”.

Kvällens jammar var många och duktiga. Björn Lundén bas, Pelle Andersson tenorsax, Magnus Dölerud tenorsax, Jonny Goetzinger bas, John Jönsson trummor och Filip Ekestubbe piano. Vi fick också höra Leo spela gitarr.

Inte så ofta har vi möjlighet att lyssna till sång men denna kvälls höjdpunkt inträffade när vi fick höra Le Zhang sjunga ” There will never be another you” av Harry Warren och ”The nearness off You” av Hoagy Carmichael. En för oss ny sångerska med en helt fantastisk jazzröst som normalt finns i Shanghai och New York: (se www.leshangmusic.se)

Le Zhang won the Sir Roland Hanna Memorial Awards for jazz performance in NYC and is a graduate of the New England Conservatory of Music. Equally at home as arranger and vocalist, she is active as a performer in both NY and Shanghai. Her original music and arrangements of traditional Chinese folk songs in modern jazz context are capturing the attention of the American and Chinese Public alike.

Kvällens värd och fotograf Lars-Gunnar Johansson