Sista Tisda’n 26 sept

Litet men naggande gott är ett epitet man ofta använder och det passar synnerligen bra in på jazzkvällarna på Nordens Ljus. Med musiker från Sveriges jazzelit på plats, en mysig lokal och engagerad publik kan det inte bli annat än en häftig upplevelse!

I kvällens husband, under ledning av Lars Ekman på bas, spelade Calle Bagge piano och Chris Montgomery trummor. Gästmusiker var Johan Setterlind på trumpet. Vi fick höra ett varierat program bl.a. med flera fina solon av Johan och där Calle visade vilken härlig pianist han är. Med Lars och Chris sköna ”komp” därtill fick jazzen en extra ”krydda”.

Kvällen förhöjdes av de jammare som ville vara med. Först fick vi höra Ingrid Schyborger spela bas. Hon har ännu inte gått ut gymnasiet men hanterade instrument på ett duktigt sätt och fick många applåder. Därefter hoppade Bosse Skuba in och spelade piano. Slutligen kom två för oss helt nya musiker nämligen Linnéa Lundgren med skön sång och Gustav Erlandsson Holmqvist som spelade munspel. De får gärna återkomma.

Vi var ett 25-tal entusiastiska åhörare som lämnade Nordens Ljus med skön jazzmusik klingande i öronen.