Klubbmästeri

Information om och från klubbmästeriet.

Namn och kontaktuppgifter till klubbmästeriet hittar du här.

 

Senaste nytt

Ett 40-tal medlemmar hade hörsammat kallelsen och fanns på plats. Mötets viktigast fråga var om klubben skulle läggas  ner (styrelsens förslag) eller fortsätta som vilande förening (enligt motion).  Omröstningen gav resultatet att medlemmarna med acklamation antog motionens förslag om vilande klubb. Under året kommer ingen medlemsavgift att tas ut och klubben kommer inte heller att ordna några sammankomster som belastar klubbkassan.

Vid efterföljande val av ny styrelse på ett år valdes Marianne Hühne von Seth till ordförande och övriga styrelseledamöter utgörs av Bengt Bruzelli, Lars-Gunnar Johansson och Cecilia Vikström. Den nya styrelsen kommer utöver att utreda klubbens chanser till fortlevnad också att förvalta klubbkassan.

Nya styrelsen fr.v. Bengt Bruzelli, Lars-Gunnar Johansson, Cecilia Vikström och Marianne Hühne von Seth

Protokoll från årsmötet finner du HÄR

Känslosam avtackning
Den avgående styrelsen med ordförande Pia Holm Johansson i spetsen avtackades tillsammans med kassör, ​​revisorer, klubbmästare, gallerister, valberedning, arrangemang av jazzkvällar och Gitarr- och Luta-kvällar samt Nordens Ljus Aktiebolags tidigare vd som alla möjliggjort de senaste årens verksamhet . De stora svårigheter som uppkommit till följd av bristande intäkter för pråmen har inneburit arbete och åtaganden långt utanför det som normalt åligger en föreningsstyrelse och de hyllades med presentkort och en blomma till varma applåder.

Avgående styrelse

Torsdagen den 8 februari firade Nordens Ljus Klubben 40 år. Ett 70-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan och lät sig väl smaka av kvällen måltid. För att alla skulle kännas sig lite nostalgiska visades ett bildspel med bilder från klubbens historia. Några medlemmar valde också att berätta om minnen från klubben. Kvällen avslutades med dans till Mad Men Band. Ett lyckat och uppskattat jubileum och ett stor tack till festkommittén.

Fotograf Lars-Gunnar ”Larsa” Johansson

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Applåderna ville aldrig ta slut när Leo Lindberg avtackades efter en fantastisk konsert, kvällen till ära förstärkt av sångstjärnan Christina Gustavsson. Det blev amerikanskt från the American Songbook, egenhändigt komponerad musik av Christina själv, som sig  bör också några härliga jullåtar samt lite Monica Zetterlund, Värmland ligger Christina varmt om hjärtat. Leo själv höll ett litet tal och sa att det känns oändligt vemodigt att lämna pråmen efter så många år, det var nästan här hans framgångsrika karriär började. Efter jazzen samlades ”alla” i baren för eftersnack och det blev en värdig avslutning på snart 40 år ombord för Nordens Ljus.

Tisdag 5 december kl. 16.00 i Galleriet.

Diskussion och beslut om klubbens framtid. Dagordning enligt tidigare utsänd kallelse. Endast medlemmar. Observera att det går bra att stanna kvar på pråmen efter mötet och invänta kvällens jazz med Leo Lindberg. Baren öppnar kl. 17.00.

Jazzkväll med Leo Lindbergs  husband och Christina Gustafsson.

Leo Lindberg, som varit vår huspianist i tolv år, bjuder kvällen till ära på en riktig karamell. Det är en av våra främsta jazzsångerskor, Christina Gustafsson som gästar oss och bjuder på svängiga toner. I kvällens husband medverkar Björn Lundén på bas och Jonas Bäckman på trummor.  Baren öppen kl. 17.00 för inmundigande av allehanda drycker samt matigt tilltugg. Anmälan senast 1 december till Marianne, marianne@huhne.se eller undantagsvis på telefon/sms 070-749 28 10, vi behöver veta hur mycket tilltugg vi ska ha hemma. Obs: anmälan stängd för externa gäster. Detta för att medlemstillströmningen är mycket stor. Redan anmälda gäster är välkomna.

Det var fullsatt och en hög stämning när Höstfesten gick av stapeln   torsdagen den 16 november.  Alla lät sig väl smaka av middagen och sången flödade. Kvällen avslutades med samkväm i baren.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Torsdagen den 16 november kl. 11.00 träffas vi vid Kristinebergs TB-station. 61:ans buss går också dit.

Promenaden går genom Kristineberg ner mot Hornstulls strand bort mot Pampas och Augustendals 4H gård som är ett fint ställe att återvända till. Där tar vi fram våra medhavda mackor. Kaffe och gott kaffebröd finns att köpa.

Varmt välkomna!

Inger

Vi startar med mingel och något att dricka klockan 17.30 i restaurangen, där middagen serveras kl 18.00. Mätta och belåtna avrundar vi kvällen med glammigt eftersnack i baren. Anmälan till Pia Holm-Johansson  senast 9 november  (det går bra att ta med  en  gäst som slipper betala gästavgift). Mejladress: pia.nordensljus@gmail.com

En lyxig meny för kvällen till klubbpris 250 kronor! (Dryck tillkommer)
Skagenslider med endive och syrad fänkål,
Helstekt oxfilé med tryffelmajonäs och syrad lök
Sallad på linser, granatäpple, grönkål och rostade pumpakärnor

Rostade betor med chèvre, inkokta aprikoser och ruccola 
Gratäng med rotsaker samt örter.

Obs! Endast för medlemmar och medföljande gäst.

Glädjande många har redan hörsammat inbjudan, så det gäller att skynda på om du vill vara säker på plats.

Torsdagen den 12 oktober träffas vi kl. 11.00 vid pråmen Nordens Ljus vid Kungsholms Strand.

Vi går till Medetidsmuseet på Strömpartärren, som stänger igen den 5 november. Kl.13.00 har de en 30 minuters visning.

Det finns ingen förtäringsmöjlighet på museet så jag hoppas på väder som ger oss möjlighet till picknick utanför museet.

Varmt välkomna!

önskar

Inger

Entertainern Hayati Kafe tillbaka för ännu en magisk kväll med svängiga tongångar.

Världsartisten  Hayati Kafé hörs på scener över hela Sverige men just i kväll gästar han pråmen med sin unika röst och sin breda repertoar. VI får höra allt från evergreens från the American Songbook till Cornelis Vreeswijk och mycket annat. Vid pianot vår egen huspianist Leo Lindberg och på bas hör vi Kenji Rabson. 
Baren öppen från kl. 18.00 där vi serverar läckra tunnbrödsrullar med rökt lax, rostbiff eller vegetariskt. Öl och vin och alkoholfritt till medlemspriser. Vi räknar med mycket folk så var ute i god tid med anmälan men allra senast söndag 24 september till Marianne Hühne von Seth, marianne@huhne.se eller telefon 070-749 28 10. Obs: kontrollera att du får bekräftelse på att din anmälan är mottagen.