Sista tisdan den 26 januari 2016

Ett 25-tal entusiastiska personer lyssnade till dagens husband bestående av Leo Lindberg piano, Mats Sandahl bas, Bosse Söderberg trummor och gästmusiker Linus Lindblom tenorsax. Ett gäng musiker som verkligen spelar en njutbar jazz.
 
Bandet började med låten ”Out of Nowhere” skriven av Jonny Green och 1937 inspelad av Coleman Hawkins på tenorsax i en legendarisk version. Linus framförde den med bravur. De fortsatte med ” I remenber april” av Gene de Paul också ett klassiskt stycke ofta spelad på saxofon. Därefter lite lugnare toner med en vacker ballad ”I fall in love too easily” av Jule Styne (ursprungligen sjungen av Frank Sinatra) och sedan lite mer fart i ”Freight Trane” skriven för John Coltrane av Tommy Flanagan.  Kvällen fortsatte sedan i samma stil.
 
Efter pausen fick vi höra sången ”Med ögon känsliga för grönt” framförd a Cecilia Thorngren. Ulf Hjalmar Henriksson spelade dixielandmusik på flygelhorn. Bosse Skuba hoppade in på pianot och då  passade Leo på att spela bas.
 
En härlig jazzkväll!
För text och bild svarar Lars-Gunnar Larsa Johansson