Tisdagar

Klubbens tisdagsaktiviteter.

Senaste nytt

Onsdag den 29 september kl.19.00.

Jazzkväll på Nordens Ljus med Leo Lindberg!  

Nu är det dags!

Du som vill njuta av  högklassig jazz från Sveriges bästa musiker kom till Nordens Ljus. Vi drar igång ”Sista Tisda’n” igen och det blir som vanligt en helkväll  med Husbandet under ledning av  pianisten Leo Lindberg med Björn Lundén bas och Erik Chadell trummor.

Som gästsolist medverkar Fredrik Lindborg  på saxofon.  2012 fick han det prestigefyllda priset  ”The Golden Sax” till minne av  Arne Domnérus. Han spelade också rollen som Domnérus i filmen om Monica Zetterlund. Som en extra ”krydda” har Lars Gullin Sällskapet tilldelat musikern och kompositören Fredrik Lindborg  2021 års Gullinpris.

Under kvällen brukar det dyka upp ”jammare” som säkert blir en extra krydda i musiken.

Avgift för gäster 100 SEK.

Vi var ett 30-tal personer som lyssnade till kvällens husband under ledning av Leo Lindberg piano med Björn Lundén bas och Karl-Henrik Ousbäck trummor. Kvällens gästmusiker var den välkända och duktiga Klas Toresson på tenorsax. Vi fick bl.a höra ”Everything Happens to mee”, ”The song i You” och en skön ballad ”Bitter Sweet” komponerad av Sam Jones som spelades på ett underbart skönt sätt av Klas.
Efter pausen kom några jammare:
Arvid Ullander på bas
Camilla Johnson som med sin sköna stämma sjöng ”Tenderly”

Kvällens värd och fotograf Larsa.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu har du chansen till en ljusglimt i höstmörkret! Kom till Nordens Ljus jazzkväll och lyssna till en fantastisk kvartett musiker ur den Svenska jazzeliten.

I Husbandet ingår:  Erik Palmberg en av de mest intressanta svenska jazztrumpetarna just nu, har de senaste åren uppmärksammats som solist både i Sverige och Tyskland och fåt fina recensioner i Amerikansk jazzpress för senaste skivan. Gitarristen Daniel Svensson har ett sound med rötter i swing, bebop och cooljazz. Genom samarbeten med bland andra Jan Allan och Klas Toresson har han gjort sig känd som en fantastiskt lyhörd och melodisk gitarrist. Robert Erlandsson basist och kompositör som förutom egen kvartett spelat med Svante Thuresson, Jonas Kullhammar, Bobo Stenson och Erik Söderlind. Jonas Bäckman duktig trummis som spelat  hos oss tidigare.

Senare på kvällen är det öppet för ”jammare” att spela med.

Soppa serveras i baren från kl. 18.00.

Gäster betalar 100 SEK