Konstutställning – maj

Vernissagen 6 maj.

I Galleriet – Margareta Sjödin

Margareta upptäcktes 1965 av Lars Ekborg och anställdes av Povel Ramel för Knäpp Upp. Var sedan verksam som konstnär och inom TV och film ett antal år,en del av filmerna var inspirerade av den nya franska vågen. Därefter flyttade hon med sin familj till Kalifornien i USA, där hon vidareutvecklade sitt konstnärskap till ett mer abstrakt uttryck. Hon har haft utställningar världen över, bl a i Argentina, Mexico, USA och Kina. Hon har tilldelats åtskilliga priser och stipendier och verkat som ambassadör för svensk kultur i USA och för kinesisk konst i väst. Margareta Sjödin är idag åter bosatt i Sverige, där hon fortsätter utöva sitt mångsidiga konstnärsskap.

I Aktersalongen – Cilla Ericson

Under ’70talet ingick Cilla Ericson bland annat i gruppen som målade ”Sveriges Största Tavla” på Moderna Museet, en satirisk blick på dåtidens Sverige. 1980 var hon medansvarig för rummet ”Rötter, Myter, Minnen”, i utställningen ”Vi Arbetar för Livet” på Liljevalchs. Sedan dess har hon dels arbetat med barn och ungdomar i en serie väggmålningsprojekt på allmän plats, dels drivit en målarskola för barn. I sitt eget arbete har hon hela tiden utgått ifrån naturen. Utställningen ”Mångalen”, fyra års ”nattmålningar” av Mälarens landskap, ställdes ut bland annat i Skövde konsthall, 2004-’5. Dessutom har hon undersökt växternas och trädens säregna liv i en närmast schamanistisk dialog med dess inre väsen. Den aktuella utställningen, ”Still Life”, visar ett urval av hennes målningar av nyttoväxter: frukt, grönsaker, klätterväxter mm.
Vernissagekort