Stadsvandringen på Kungsholmen den 30 september 2015

Idag på eftermiddagen fick vi genom vår eminenta guide Berit Dahlström i strålande väder äntligen vårt lystmäte på Södra Kungsholmens historia. 16 medlemmar hade samlats för en rundvandring i det populära och prisbelönta bostadsområdet S:t Erik. Här låg ända in i början av 1900-talet Stockholms försörjningsanstalt, kallad Grubbens, vilken ansågs vara helvetet på jorden.

Vi fick lära oss mycket om den spännande arkitekturen och de konstnärliga utsmyckningarna med historisk koppling och avslutade turen med en promenad till vår båt där vi samlades i baren för lite eftersnack, trevligt umgänge, och lite mat och dryck.

Vi tackar Berit (som nu också är ny medlem i Ljuset) för en lärorik och trevlig eftermiddag och ser fram mot fler berikande vandringar.

Hälsar Tomas Richter.

Vill Du läsa mer öppna Pdf-filen nedan.

Grubbens