Torsdagen den 24 september 2015

Ett tjugotal medlemmar och deras gäster mötte upp för att höra Christina Björk berätta om hur sagan om Alice i underlandet, som fyller 150 år i år, kom till. Christina har själv skrivit boken ”Sagan om Alice i verkligheten”.

Den oerhört fantasifulla berättelsen om Alice i Underlandet började som en saga som Lewis Carroll berättade på en båtutflykt en sommardag år 1862 för de tre systrarna Liddell. Alice och hennes systrar blev så förtjusta i sagan att de bad Carroll skriva ner den, vilket han också gjorde, för hand.  I ord och bild fick vi följa med på resan och se hur det gick till när Christina fastnade för författaren Lewis Carroll och hur hon och tecknaren Inga-Karin Eriksson skrev ”Sagan om Alice i verkligheten”. En intressant kväll.

Kvällens klubbmästare var Kerstin Heikenfeldt. Den goda fisksoppan som serverades hade ”tillverkats” av Britt och Mille.