Besöket på Landsort lördagen den 15 augusti

Det blev en fantastisk dag på Landsort denna sommarlördag med cirka 25 grader varmt. 23 personer deltog. Kön var lång till båten som skulle avgå 10 05. Det var denna helg också fyrens dag. Vi kom med andra båten och möttes i sedvanlig ordning av Arthur Hultling på sin flakmoppe. Vi startade med förfriskningar hos Arthur och Birgitta i deras vackra sommarhus. Arthur informerade om konstverken. Sedan fortsatte vi till kyrkan med bl a  votivskepp och därefter till Arthurs Bod (Galleri Öijan) där Lena Lervik och Thomas Qvarsebo ställer ut. Nu började  skulpturvandringen runt ön. Vi stannade utanför skulptören Ole Drebholds ateljé och gratulerade honom till det pris han erhållit ; Skulptörförbundets Sergelstipendium, dagen innan. Därefter fortsatte rundvandringen och avslutades med picknick.

De vackra bilderna är tagna av Lars Gunnar ”Larsa” Johansson.