Ulla-öCarin Winter ställer ut i Galleriet och Eva Spikbacka i Aktern i mars 2015

VERNISSAGE 28 FEBRUARI 14 00 – 17 00

Ulla-Carin Winter – Grafik – Galleriet 

Ulla-Carin Winter Grafik
Längs vägen

Mitt uttryck startar alltid med ett intryck, vilket kan vara vackert och fult på samma gång. Det är liksom tvunget att få berättas i en bild. Jag skildrar är landskapet i det som är mina hemtrakter, alltså nedre Norrland. Väder, årstid, ljuset och tid på dygnet ska vara med. Jag vill liksom tillbaka till platsen i bilden.

CV  pdf-fil Ulla-Carin Winter.

Eva Spikbacka – Grafik- Aktersalongen

Eva är född 1980 och uppvuxen i Österbotten, Finland och yrkesverksam som bildkonstnär i Stockholm. Min utbildning har jag fått på Yrkeshögskolan Novia i Finland Bachelors degree in Fine Arts och på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm som projektstudent i grafik med inriktning på djuptryck.

Jag utforskar tryckets processer och bygger upp bildvärldar att röra mig i för att gestalta mikroskeenden i rummet, i tiden. Försöker arbeta i olika material och tekniker och utveckla egna metoder för att överraska mig själv och hitta nya vägar in i bilden. Det handlar om det exakta men ändå inte mätbara. Bilder i tomrummet mellan tid och tid. Små berättelser om rotlöshet och de tafatta försöken att finna sig tillrätta i en komplex värld.

spikbackaCV

Vernissage_NL_mars_15