Två utställare i mars 2014

Vernissage den 1 mars klockan 14 00.

Välkommen ombord.

Annila Sterner i Galleriet 1-26 mars

Annila Sterner, svensk bildkonstnär född 1940 i Stockholm. Annila Sterner studerade för Oskar Kokoschka vid Sommarakademien i Salzburg 1960-63,  i Venedig 1963-1964 samt vid Konsthögskolan i Stockholm 1991-92.

Annila Sterner målar i akvarell. Tidigare bilder visar detaljrika föremål från natur och vardag i förenklade, stilrena stilleben. De senaste åren har motivvärlden och uttrycket förändrats. Så här skriver hon själv: Nu ligger motivet inte längre framför mig. Det formas i det inre och det är nyanser och associationer, skuggor, flöden och färger som vill fram.

Annila Sterner har haft ett 20-tal separatutställningar, bl a på Norrköpings Konstmuseum, Kristianstad Länsmuseum, Galleri Engström i Stockholm och Galleri Wallner i Malmö. Hon är representerad på ett flertal museer och ett stort antal kommuner och landsting.

Se vidare CV Annila

Pdf-fil .  CV Annila

Nedan akvareller av Annila

  

Olof Sandahl i Aktersalongen 1-26 mars 2014

Olof Sandahl, svensk bildkonstnär och grafiker född 1938.  Olof Sandahl studerade vid Konstfackskolan i Göteborg åren 1958-1962 samt vid Konstakademien i Stockholm 1964-1969.

Olof Sandahl är föreståndare för Södertälje Konstnärskrets Grafikverkstad från l april 2008. Tidigare verksamhet har rört sig kring grafik i olika former, dock med en tyngdpunkt på högtrycksgrafik (trä och linosnitt samt boktryck), men han har även arbetat med de flesta djuptrycksteknikerna. För närvarande är det förutom grafik också måleri och teckning som upptar tiden.  Fram till pensionen anställd som lärare på Konsthögskolan i Stockholm, ansvarig för bok och högtrycksverkstaden. Olof Sandahl deltager i samlingsutställningar inom och utom landet.