Måleri och grafik av Björn Krestesen och Sallamari Rantala i november 2013

Vernissage lördagen den 2 november 2013 kl. 14.00. Fram till den 27 november kan du se den här utställningen. Björn visar sitt måleri i stora galleriet och Sallamari hitttar du i akersalongen, där hon visar grafik.

Björns namn på sin utställning är: ”En bildarkeolog fortsätter att leta”. Han beskriver sitt arbete med konsten med följande text:

"Jag arbetar som ett slags bildarkeolog, letar och skrapar i minnesfragment, tills det börjar likna något som jag tycker mig ha sett och upplevt. Livskraft fascinerar mig, och jag är i första hand intresserad av att se, lyssna, förstå och påstå. För mig innehåller bra konst energi, baserad på närvaro och personlighet, ett resultat av att utövaren bottnar i sitt eget uttryck och just där hittar sitt konstnärliga DNA. När vi ser konst svarar vi ofta ja eller nej. I båda fallen är det fråga om kommunikation. Skräcken däremot, allmänmänskligt och inom konst, är likgiltighet. Låt oss undvika den!”

Här får du se prov på två av Björns bilder:

alt
Konstruktion i det gröna

alt
Dukningen.

Från Sallamari har vi inte någon text men hon kommer säkert att berätta om sin konst på förhandsvisningen för medlemmarna och på vernissagedagen.

Här kommer prov på hennes bilder. Dessa heter Grottor. På finska Luolat  1 + 2.

alt