Från Varvet till Pråmen


DET HÄR är Joel Enmark, kock i Pråmens nya kök.
Han har lång och gedigen erfarenhet inom restaurang med dryga 20 år bakom kastrullerna. Och är snällare än vad han ser ut…
– Jag började som liten grabb i moster Ingers kök på Hasselbacken.
Sedan dess har det blivit många kök. Senast Varvet på Högmarsö i Stockholms skärgård.
Man kan tro att han väljer spis efter namn. På Musikhögskolan hette krogen Oktav. Och dessförinnan Svarta Räven på Nya Karolinska sjukhuset.
– Där serverade vi professorer, läkare, systrar och byggjobbare. Runt 600 portioner om dagen…
Det är nu tolv år sedan han började jobba med Pråmens nye krögare Rikard Eriksson.
Och som framgår av Pråmens lunchmeny ligger svensk husmanskost närmast Joels hjärta.
– Favoriten är oxrullader, men roligast att laga är ärtsoppan (som nu serveras varje torsdag).

PRÅMEN PÅ FACEBOOK – KLICKA HÄR