Torsdagen den 26 september 2019

Samtal på Ljuset – Inger Nilsson – Ken Olofsson
Samtal på Ljuset är verkligen en succé! Vi hade en så trevlig kväll igår med Ken Olofsson som samtalade med Inger Nilsson, som spelat Pippi Långstrump i alla tv-serier och filmer. I år är det 50 år sedan det första avsnittet spelades in. Inger var 9 år första gången och berättade livfullt om hur hon tagits ut bland 8.000 sökande till den här roilen och hur spännande det var när de väntade på att höra hur antagningen gått. Hennes pappa var journalist och stolt över att hon kommit så långt i processen och ville gärna skriva om det i sin tidning, Folkbladet Östgöten. Men han fick tåla sig och även Inger, som inte heller fick säga ett ljud. Strongt gjort!
Vi fick lyssna till många roliga anekdoter om d et liv som hon levt tillsammans med Pär Sundberg och Maria Persson – alias Tommy och Annika. De har fortfarande kontakt och Pär tycker att Inger och Maria känns som hans systrar! De träffas lite då och då. De har ju levt tillsammans periodvis under tre år när de spelade in filmerna och väl väl som barn är mes – sams ibland, riktigt osams ibland. Inger fick ju också göra lite roligare saker än de, ibland. Men de hittade också gemensamma intressen, bl a Inger och Maria hästar på Gotland, som de red på. Men det blev snart förbud på det.Filmbolaget var rädda för att de skulle ramla av och skada sig – så Nix.
Vi fick lyssna till många roliga anekdoter om det liv som hon levt tillsammans med Pär Sundberg och Maria Persson – alias Tommy och Annika. De har fortfarande kontakt och Pär tycker att Inger och Maria känns som hans systrar! De träffas lite då och då. De har ju levt tillsammans periodvis under tre år när de spelade in filmerna och var väl som barn är mest – sams ibland, riktigt osams ibland. Inger fick ju också göra lite roligare saker än de, ibland. Men de hittade också gemensamma intressen, bl a hittade Inger och Maria hästar på Gotland, som de red på. Men det blev snart förbud på det. Filmbolaget var rädda för att de skulle ramla av och skada sig – så NIX!
Idet försörjer sig Inger som frilans och har bl a en roll i Lorcas Bernardas hus. Helst skulle hon vilja spela Shakespeare för hon är väldigt intresserad av de gamla klassikerna.
Nu är hon med medlem i Nordens Ljus och vi kan bara hoppas att hon göra besöker oss vid olika tillfällen.
Kerstin klubbvärd