Torsdagen den 19 oktober 2017

I torsdags kväll samlades 20-talet glada Nordens Ljusare för att få höra om vår gamla medlem, filmaren och författaren Lars Molin.

Lars Molinsällskapet gästade pråmen i form av dess ordförande Ingemar Färm. Vi fick höra om Lars Molins bakgrund, uppväxten i Ångermanland och skrönorna som han förmodligen lyssnat till som barn och som sen blivit underlag till flera av hans filmer. Hans signum är ju det mänskliga, att man bitvis känner igen sig i hans historier som är både dråpliga men ofta lite vemodiga.
Vi kunde dock berätta för Ingemar Färm att Lars varit medlem i Nordens Ljus och att en restaurangscen i filmen ”Den tatuerade änkan” filmats i matsalen på Harö krog! Det var ny kunskap för sällskapet – se där vad ett besök på Nordens Ljus kan bidra till!
Kerstin
Klubbmästare för kvällen