Torsdagen den 12 oktober 2017

Vilken fantastiskt trevlig kväll vi har haft tillsammans med Lars och Lina Nyberg och deras brödrostar!

Inte visste jag att detta är en särskild värld – brödrosten lever sitt eget liv… Den hjälper människor att få varmt bröd – men kan också användas till allehanda andra saker – t ex fiskpinnar eller blodpudding!
Filmen om Brödrostens dag var helt underbar. Hur många kan stå så tåligt och vänta på att en brödskiva kommer upp färdigrostad ur rosten? Tålamodet! Det syntes så tydligt på de små pojkarna som  besökte Grafikverkstan på Brödrostens dag. De stod och väntade och väntade och undrade varför ingenting hände – man fick en känsla av att de undrade om det inte fanns nån app för detta… Det lurar nåt med generationerna här.
Lars berättade så målande om hur han fascinerats av brödrosten som liten. Glödtrådarna som tändes, brödskivan som stoppades ner och efter en stund kom ut varm och nyrostad. Han har köpt brödrostar på antikaffärer, loppmarknader och en del har han fått. Några är svenska, andra internationella. En engelsk brödrost med glasväggar på rostjärnen – mycket vacker. Husqvarna, som har huvudrollen i filmen och som sakta, sakta matar upp sina skivor till introt av Parcifal, som Operan brukar ge på Långfredagen – samma dag som brödrostens Dag firas i Uttersberg. Så genialiskt.
Filmens skapare heter Gregory Dunn och vill man kan man se mer av vad han gjort på www.stoneybutter.com
Kerstin – kvällens klubbmästare
Nedan några bilder från kvällen

Detta bildspel kräver JavaScript.