Helsingforsresan den 15-17 maj 2017

Det blev en mycket lyckad Helsingforsresa. Vi  37 medlemmar i klubben äntrade Silja Serenade och hade en trevlig överfärd på måndagskvällen.

På morgonen den 16 maj hämtades vi med buss vid Färjeterminalen. Lena och Lennart Rengen – våra värdar och overseas medlemmar – hade gjort ett fantastiskt fint program för dagen. Helsingfors visade sig från sin allra bästa sida, solen lyste från en klar himmel. Bussresan – med Lena som berättade om sin hemstad – tog oss runt Helsingfors först ner mot stranden där  vi passerade den prisbelönta bastu- och restaurangbyggnaden ”Löyö” och därefter förbi Sibeliusmonumentet och vidare genom smala affärsgator i stadens äldre kvarter.

Bussen stannade sedan vid det första muséet – HAM – Helgsingfors Art Muséum  där vi fick guidning om de pågående utställningarna bl a Tove Jansson och Tykö Sallinen. Sedan gick bussen till KIASMA – Statens Museum för Modern Konst – där utställningen ARS 17 pågick. Därefter skingrades skaran, några besökte stans caféer och restauranger och några avslutade dagen på muséet Ateneum där det pågick en utställning om finsk konst och en specialutställning om Alvar Aalto.

Hemma igen i Stockholm onsdag morgon.

Tack Lena och Lennart för en underbar dag i er kära hemstad Helsingfors.

Nedan  några bilder tagna av Nanna, Laijla, Inga-Lill, Tomas, Cicki (från KIASMA) och Inga

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

2 reaktioner till “Helsingforsresan den 15-17 maj 2017”

  1. Hej Inga och Tomas och hela Helsingfors-gruppen!
    Vi är glada att ni trivdes och vill framför allt att ni märker hur lätt och givande det kan vara att ta båten/flyget österut!
    På återseende!
    Leena o Lennart

  2. Tack Leena och Lennart för en mycket trevlig dag i Helsingfors Bussturen till för oss okända stadsdelar var suverän och museibesöken välplanerade Det var mycket trevligt att få se det framtida Helsingfors från Kiasma
    Många hälsningar Brita och Ragnvald som gärna kommer tillbaka

Kommentarer är stängda.