Besöket på Landsort lördagen den 13 augusti 2016

Det blev en fantastisk dag på Landsort denna sommarlördag. 18 personer  väntade på bryggan vid Ankarudden och himlen var gråmulen.  Det blåste bra vid överfarten och kaptenen på båten ”väjde” för vågorna.   Vi möttes i sedvanlig ordning av Arthur Hultling på sin flakmoppe. Vi startade med kaffe och bullar  hos Arthur och Birgitta i deras vackra sommarhus. Arthur informerade om konstverken. Sedan fortsatte vi till kapellet med bl a  votivskepp och därefter till Galleri Öijan där Rickard Brixel ställde ut.  Rickard Brixel är med en halvsekel lång karriär  bakom sig en väletablerad och internationellt verksam skulptör. Brixelgården, som öppnats nyligen,  har inte bara en park fylld med verk där finns också tre ateljéer som nu öppnats för allmänheten.

När vi startade rundvandringen med de 46 konstveken blev himlen blå och det blev en vacker dag. Vi avslutade dagen med picnick.

Tack Birgitta och Arthur för en fantastisk dag.