Besök på Tapetverkstad på Långholmen

Nu är det dags för ett nytt besök i konstnärlig och intressant miljö!

 

Följ med oss till Långholmen onsdagen den 14 september och upplev ett unikt hantverk och lär dig mer om vad man odlade på 1700-talet.

Vi startar klockan 1100 med att Mats Qvarfort som driver familjeföretaget Handtryckta tapeter AB berättar om hur de rekonstruerar och nytrycker tapeter ofta från unika tapetfragment från 1700-talet.

I den fina ateljen i den gamla fångvaktarbostaden Lilla Knapersta har han tusentals tapetrullar, tryckstockar och materiel för tillverkning av inte bara tapeter utan också bårder, fondväggar och rullgardiner. Många av tapeterna är original från 1700-talet som sälj till slott och herresäten och man medverkar också ofta till att ta fram autentiska miljöer för teaterföreställningar och filmer tex 70-tals nostalgikern ”Tillsammans”.

Efter en dryg timmas information gör vi en kort promenad till Stora Henriksviks gård där vi bjuds på kaffe/te och en matig smörgås.

Christina Trapp som varit delaktig i att renovera denna byggnad och anlägga en 1700-tals trädgård berättar om vad man odlade på Bellmans tid.

Familjeföretaget Handtryckta tapeter AB – öppna länken

Välkommen onsdagen den 14 september, klockan 1100 på Handtryckta Tapeter, Lilla Knapersta och vid 1230 tiden äter vi en lunchsmörgås på Stora Henriksvik och med efterföljande information beräknas vi hålla på till 1330-1400.

Pris 220 inklusive kaffe/te smörgåslunch. För icke medlem tillkommer gästavgift på 100 kronor.

Du kan åka till Långholmen med buss 66 till Reimersholme. Gå av vid Långholmsbron och gå upp mot entren till vandrarhemmet Lilla Knapersta som ligger alldeles i närheten. Du kan också ta buss 4 till Högalid och gå därifrån till Långholmen. Anmälan senast den 3 september till Brita Bergkvist akkaontour@hotmail.com eller tel 070 341 15 46

Var vänlig ange om du är allergisk och intolerant mot något eller har vegetariska önskemål beträffande din smörgås.

Tänk på att ta på kläder efter väder Vi kommer att vara utomhus en del,

Varmt välkommen!