Kalender

Söker du något särskilt i kalendern? Du kan välja att bara se vissa aktiviteter genom att klicka på knappen ”Kategorier” nedan. Vill du se en månads-, vecko- eller dagsöversikt av kalendern så klickar du på knappen märkt ”Dagordning”.

jan
23
lör
2021
Dragning av jullotteriet
jan 23 kl. 13:00

Med tanke på de restriktioner som fortfarande gäller för att samlas och genomföra en klubbaktivitet, kan vi inte arrangera dragningen i Jullotteriet som planerat.

Istället genomför vi dragningen  lördagen den 23 januari kl 13:00 med ett begränsat antal deltagare och Ching som Notarius Publicus. Dragningen  filmas och läggs ut på hemsidan.  Ljufa ringer upp vinnarna i tur och ordning och listan publiceras.

När pandemireglerna så tillåter kallar vi vinnarna till båten (eller via zoom) så fördelar vi tavlorna då.
Vinnare 1 väljer först o s v.

Vi är naturligtvis ledsna för att inte kunna göra detta i glada vänners lag – men önskar alla som köpt lotter LYCKA TILL i dragningen!

 

 

feb
4
tor
2021
Samtal på Ljuset
feb 4 kl. 18:00

Samtal på Ljuset – Ken Olofsson samtalar med någon av de spännande gäster han har lut!  Här finns både Siw Malmqvist, Lasse Berghagen, Claes Elfsberg och Jonas Wahlström från Skansen med boaormen…

Vi kommer att ta in anmälningar och man får ta med en gäst, som då betalar 100 kr i gästavgift, som vanligt.

Den som vill äta middag på Harö krog  bokar bord hos Ching tel 08 6114920.

Mer info senare!

feb
11
tor
2021
Boken om Beck och Maj Sjöwall
feb 11 kl. 18:00

Ikväll kommer författaren Johan Erlandsson och berättar om sin bok ”Boken om Beck och Sjöwall Wahlöö och tiden som for”.  

Maj Sjöwall har ju varit medlem i Nordens Ljus sedan urminnes tider – hon gick bort i april 2020. Här finns en möjlighet att höra medlemmar berätta sina minnen om Maj, se tavlor som Björn Lindroth målat med Majs texter  och har vi tur kommer kanske Cecilia Thorngren och sjunger några låtar till Majs ära.

Soppa och något att dricka får man köpa på krogen till sedvanligt pris, eftersom vi inte kan hålla baren öppen. Boka gärna bord hos Ching 08-6114929

Mer info senare.

Välkomna!

feb
16
tis
2021
Gitarr- och Lutasällskapet
feb 16 kl. 18:00

Denna kväll framträder Mårten Falk

ra

feb
18
tor
2021
Swing it Magistern!
feb 18 kl. 19:00

Ikväll tänker vi att vår medlem och filmare, Lasse Zackrisson, vill visa sin film ”Swing it Magistern”.

Alice Babs är en av Sveriges främsta sångerskor under 1900-talet. I detta filmporträtt berättar hon öppenhjärtigt om sitt liv och sin karriär nu när den finns bakom henne efter 70 år som offentlig person.

Det är också en samhällelig tidsresa med utgångspunkt från den svarta jazzens glada swing-musik. En musik Alice Babs anammade och som gjorde henne till ungdomsidol och samhällsfara. I samband med filmen ”Swing ít magistern” kulminerade en Babs-feber bland nordens flickor och pojkar som identifierade sig med Babs. Filmen blev en symbol för ungdomarnas swingmusik och för frihet och glädje i motsats till nazismens stränghet.

Vi kommer att ta in anmälningar och gäst till medlem, betalar 100 kr i gästavgift, som vanligt.

Den som vill beställer soppa och något att dricka i restaurangen innan filmen visas.

Mer info senare.

Varmt välkomna! 

feb
24
ons
2021
Jazzonsdan
feb 24 kl. 18:00

Dags för första Jazzonsdan!

Som vanligt spelar Leo Lindberg med husbandet och jammare är varmt välkomna! Den slutliga line-upen presenteras lite senare.

Den som vill ha soppa och något att dricka beställer det i restaurangen.

Varmt välkomna!

 

feb
26
fre
2021
Månadsfest!
feb 26 kl. 18:00

Dags för Månadsfest och förhandsvisning av mars månads utställning i Galleriet och Aktersalongen. I Galleriet visar Kristina Munklinde och Lena Hjelm sina målningar. I Aktern är det Lina Hagerman som ställer ut. Vernissage lördag 27 februari kl 13.

Vi förbereder Månadsfest och det blir orkester och middag i Matsalen som vanligt. Mer info senare.

Varmt välkomna!

mar
9
tis
2021
Gitarr- och Lutasällskapet
mar 9 kl. 18:00

Denna kväll framträder Anders Emtell

apr
20
tis
2021
Gitarr och Lutasällskapet
apr 20 kl. 18:00

Denna kväll framträder Emil Ernebro

maj
11
tis
2021
Gitarr- och Lutasällskapet
maj 11 kl. 18:00

Denna kväll framträder Johan Giertz