Tisdagen den 19 april 2016

Unik möjlighet att se Bonnierska porträttsamlingen i Nedre Manilla på Djurgården

Vi inbjuder till guidad visning av familjen Bonniers porträttsamling i Nedre Manilla tisdagen den 19 april kl 1100 (porten öppnas kl 1045) Visningen tar ca en timma och det är endast möjligt att se dessa konstverk vid gruppvisningar

Karl-Otto Bonnier började skapa denna porträttsamling vid sekelskiftet och det är familjen Bonniers privata konstsamling Den består idag av 300 verk av framförallt författare som är utgivna på Bonniers förlag Det är en unik samling, en ”illustrerad förlagskatalog”, som speglar 1900-talets kulturliv genom målningar av Sveriges främsta konstnärer.

Galleriet Nedre Manilla används av Bonniers för representation tex vid de årligen återkommande stora festerna för bokförlagets författare .

Du åker enkelt med buss 69 till Nedre Manilla, Djurgårdsvägen 230-232 (hållplats Manilla) Det tar ca 20 minuter från Sergels Torg.

Tag inte med stora väskor eller ryggsäckar Rullator är inte tillåten Det är inte heller tillåtet att röra sig i trädgården. N Manilla är också ett privat hem.

Pris 150 kronor per deltagare (gäster 250kronor) Anmälan och förfrågningar till Brita Bergkvist e-post: akkaontour@hotmail.com eller telefon 070 3411546 senast den 12 april.

Vill du veta mer om porträttsamlingen så finns en hel del att läsa på nätet.