Vernissage lördagen den 2 april 2016

I Galleriet ställer Birgitta Stenberg ut skulpturer.

Birgitta Stenberg är verksam som skulptör i Stockholm sedan mitten av 60-talet.
Hon är bland annat känd genom sina offentliga uppdrag över hela landet, t ex ”Fålar tre” i entrén till Danderyds sjukhus. Skulpturen har sedan blivit modell till en portklapp i gjutjärn. Birgitta förenar sin konst med sitt trädgårdsintresse och använder sina former med funktion för såväl den privata som offentliga trädgården.Skulpturerna är tillverkade i betong, järn, brons och trä. Motiven associerar ofta till naturens rikedom och former.

 

I Aktersalongen ställer Anna Johansson Stenberg ut Måleri.

Naturen är återkommande i Anna Johansson Stenbergs motivvärld.I skogen eller dungen lever barnen tillsammans med djuren. Teckningarna och målningarna är återgivna med exakthet, samtidigt som bilderna rymmer sällsamma sagor där handlingen inte alltid går att sätta fingret på.

Anna Johansson Stenberg är född i Åby utanför Norrköping. Studier vid Kungliga Konsthögskolan, Grafikskolan, Gerlesborgsskolan och Pernbys Målarskola. Medlem i Grafiska Sällskapet och representerad på Statens konstråd och i ett flertal kommuner och landsting. Hon bor och arbetar i Stockholm.

Annas CV

Fågelflickan - olja på pannå