Utställning februari 2016 – Alexandra Kern i Galleriet och Martha Ander i Aktern

Klicka här för att se vernissagekortet!

Alexandra Kern i Galleriet – Inre platser
Stadens och naturens rum är ett pågående bildtema i mina arbeten. Naturen som både omfamnar och hotar. I måleriet vill jag återge ljuset och färgen som vandrar genom lövverk på husfasader och i det inre rummet. I grafiken är bildspråket mer direkt, distinkt och kontrastrik.

Alexandra Kern är född i Malmö. Studier vid Konsthögskolan i Stockholm, Linjen för fri konst MFA 1987-1993. Bor och arbetar i Stockholm.

Martha Ander i Aktersalongen

Jag arbetar med mina  bilder i datorn. Inspiration kan komma från vad som helst, bara det fångar mitt intresse och jag kan se potentialen i att förvandla det vardagliga och ibland händelselösa och få leva sej in i en annan värld .

Det är min nyfikenhet som driver mej i mitt konstnärliga skapande. En önskan att fånga och förmedla en känsla.

Jag återbrukar gärna gamla bilder, dels egna foton som jag scannar in och blandar med målade och tecknade inslag.