Torsdagen den 5 februari 2015

Karl Häggblom

Torsdagen den 5 februari återkom Karl Häggblom. Denna kväll berättade han ”Goda Västgötahistorier och dåliga Göteborgsvitsar” inför ett 20-tal personer.  Det är Karls tredje besök på pråmen: I februari 2014 berättade han om sin bok ”Hur man lägger fjärde putten död och spred nödvändigt vetande om både smått och gott ur golfens historia. I oktober  2012 gav han oss kunskap om svensk kroghistoria.

Vid kvällens historieberättande gavs många tillfällen till skratt och kvällen avrundades med att några i publiken, Lars-Érik och Olle berättade Göteborgshistorier.

Några av historierna:   västgötahistorier:  Bondens dotter: Jag vill gå på lanthushållsskola. Var skall Du lära Dig där? Laga mat och du(y)ka. Du som inte ens kan simma!!  Bondens pojk har ”legat” på universitetet i 4 år, ”Är han trögtänkt?”

I baren bjöd Gunilla och Håkan på en mycket god Potatis och Sellerisoppa.