Göran Hermerén ställer ut i Galleriet, Erik Ortvad i Aktersalongen i februari 2015

VERNISSAGE 31 JANUARI 2015

GÖRAN HERMERÉN I GALLERIET

Bildkonstnär, professor, författare, grafiker, född 1938 i Stockholm, bosatt i Lund. Han har deltagit i kurser vid Gerlesborgsskolan, Bohuslän 1987-1998 och i Salernes, Provence. Hans lärare där har varit professor Georg Suttner.

Han målar abstrakt och arbetar i olja och akryl, men även med grafik. Han anser att mångtydighet kan vara spännande och vill att det skall vara ett äventyr att resa i bilderna och att man skall kunna hitta nya saker i dem efterhand. Betraktaren kan då också bli medskapande.

Han har även bedrivit forskning i konstteori och estetik, som han redovisat i ett antal böcker och uppsatser. Han har föreläst om konst och konstteori i många länder.
Separatutställningar: Gerlesborg 1995. Luxemburg 2000, 2001. Konsthallarna i Bengtsfors 2001, Staffanstorp 2003. Galleri Överkikaren 2003, 2007. Lomma bibliotek 2004. Konstmuseet Gösta Werner Simrishamn 2005. Skärets Konsthall 2006.
Samlingsutställningar: Krapperups Konsthall 1995, Väsby Konsthall 2002, Landskrona Konsthall, Lahti Finland. Grünewaldvillan, Saltsjöbaden. Gerlesborgsgruppen Skåne, i Helsingborg, Ljunghusen och Lerberget.
Representerad: Teckningsmuseet Laholm, Eslöv och Lommas Kommun.
Han är professor vid Lunds Universitet, President i International Association for Aesthetics 1988-1995. Ordförande Skissernas museum under 11 år.
Medlemskap: i KRO, Konstnärsklubben Stockholm, Skånska Konstnärsklubben, Lidingöakademien, Gruppen Apikal.
Han arbetar även med forskning, föreläsningar och publikationer i konstteori och estetik.

ERIK ORTVAD Cobragruppen I AKTERSALONGEN

Det är ofta fantasifulla naturupplevelser, där färgens uttryck växer i en yppig famn av vegetation. Bilderna får sin lyskraft ur konstnärens spontanitet och är ett måleri tillsammans med solen”! Christian Dotremont, medlem i Cobragruppen, om Ortvads måleri.

Pdf- ERIK ORTVAD – CV Ortvad.

Pdf vernissagekort