Besöket på Landsort den 23 augusti 2014

I lördags besökte 12 Nordens Ljusare skulpturutställningen på Öja. I år är det 21 år sedan den första utställningen. 

Det ”gungade” kraftigt på båten och det regnade när vi kom fram. Arthur mötte som vanligt upp med sin flakmoppe. Hemma hos Arthur och Birgitta blev vi bjudna på kaffe med dopp och Arthur berättade om alla turer med utställningen under åren på ett som vanligt medryckande sätt. Snart lyste solen från en klar himmel och vi besökte först  det lilla Galleriet ”Boden” – en av öns äldsta bodar – som visade skulpturer av Marylyn Gierow och BIP – Britt Ingrid Persson.  Sedan startade den spännande vandringen med öns alla skulpturer.

Medhavda matsäckar intogs på de vackra betongmöblerna nedanför fyren.

Tack Arthur och Birgitta för en härlig lördag.

Nedan några bilder från besöket.