En utställare sommaren 2014 – 24 maj – 3 september

Carina Moberg-Eyre ställer ut i Galleri och Akter – Målningar och collage.

Carinas vernissagekort.

Vernissage 24 maj klockan 14 00. Utställningen invigs kl 14 30 av Lena Ag, Generalsekreterare för Kvinna till kvinna.

Generalsekr Lena Ag
Generalsekr Lena Ag invigde utställningen

Katastrofhjälp ett-ett-två. 112 konverterade voodoo-dockor

Detta projekt föddes under en vistelse på Guadeloupe i Västindien i januari 2010 då Haiti drabbades så fruktansvärt av en jordbävning. En tsunami-varning utfärdades, CNN rapporterade dygnet runt om den ofattbara katastrofen, flygplan med skadade från Port-au-Prince landade i Pointe-á-Pitre på Guadeloupe. En skrämmande insikt om vår sårbarhet blev grunden till dessa 112 voodoo-figurer (112=larmnumret ett-ett-två).

Voodoo har av tradition stark förankring i Västindien, både god som ond. Min lilla dockfigur symboliserar alla kön och åldrar. Jag har frågat barn och vuxna, vänner och bekanta om var smärtan sitter i kroppen. Min tanke med dessa goda voodoo-figurer är att de ska ta över smärtan, att de blir din ”smärtbärare”.

Kvinna till Kvinna, Läkare utan gränser och Missing people är organisationer jag vill stödja genom att skänka 300 kronor per såld voodoo-docka. Köparen får själv bestämma vilken av dessa organisationer pengarna ska gå till.

Carina Moberg
24 av 112 woodoofigurer

Tröst

I Aktersalongen visar jag Bandagebarn med tröst. Och det är en annan historia som började i Axel Munthes ateljé på Capri, med tankar kring smärta och tröst och Munthes gärning som läkare.

Representanter för Missing people och Läkare utan gränser kommer att finnas på plats.