Torsdagen den 13 februari 2014

Publiken
Publiken
Föreläsaren
Föreläsaren

Golfaren och författaren Karl Häggblom spred nödvändigt vetande om både smått och gott ur golfens historia. Hans nyutkomna bok har titeln ”Hur man lägger fjärde putten död”. Om vi förstod det hela rätt så syftar uttrycket på att man aldrig någonsin kan vara hundra på att sänka en putt, hur enkel den än kan synas vara. Så sant, eller hur, ni som erfarit? Bland annat fick vi klart för oss hur lösliga spelförhållanden som rådde i golfens barndom. Annat är det med dagens många och precisa regler. Som vi alla syndat mot, mer eller mindre medvetet. Skön är också den historiska utvecklingen från tiden då ”pron” inte ägde tillträde till klubbhusens överlägsna och avskilda miljö. Jämför med dagens ställning för professionella världsstjärnor.

Karl drog också sin bästa-lista över de största spelarna genom tiderna, kompletterad med grymma ögonblick och stora stunder i stora tävlingar. Nostalgiska kickar! Tack för en trevlig kväll, Karl, mitt i den svenska lågsäsongen!

PS Tack också till kvällens soppkockar. Himmelskt god soppa. Med rik efterklang i jkistan. PS 2 Boken är inte bara en golfbok, den är en deckare också!

Anita & Jan

Ovan några bilder från kvällen .

Länk till boken