Besöket på Landsort 24 augusti 2013

alt

Lördagen den 24 augusti gjorde Nordens Ljusklubben sitt sedvanliga besök på Landsort  Denna gången hade 22 personer hörsammat inbjudan. De som var sist i kön vid Ankarudden fick vänta en ”båtvända” men kom över till Landsort inom 45 minuter. Men i det fantastiska vädret där solen sken från en klar himmel spelade inte denna väntan någon större roll. Arthur mötte som vanligt upp vid kajen med sin flakmoppe. I kapellet informerade han om turerna kring konsten på Landsort.

Sedan besökte vi Kulturbryggans Galleri Öjan där vi kunde se Sam Westerholms skulpturala verk, ett hundratal ansikten, alla olika.

 Därefter gav vi oss iväg för att beskåda öns skulpturer med Arthur som guide. Det finns ett drygt 40-tal skulpturer att upptäcka , – verk i järn, brons, trä, koppar, aluminium, stålplåt och skiffer-  såväl nya verk som verk som visats tidigare år. Kulturvandringen avslutades med picnic vid bänkar och bord av betong, som var nya förra året.

Tack framfördes till Arthur för att han alltid ”förgyller” Nordens ljus klubbens årliga besök på ön.

alt alt alt

 

 

alt 

 

alt 

alt alt alt alt alt alt  alt alt alt

 

 Bilderna har tagits av Jan Svensson och ”förminskats” av Ture.