Pelle Törner

alt

Pelle Törner åter den 16 maj

 

Det var ett kärt återseende för både Pelle och 20-talet medlemmar i publiken när han showade i Galleriet härom torsdagen. Pelle, som fick Skansens och Taubesällskapets Trubadurpris förra året, är inte bara en utomordentlig tolkare av vår visskatt från Bellman till Taube och Vreeswijk utan även en duktig gitarrist. En del visor har han dessutom skrivit själv.

 

Det var kul att höra Pelle berätta om första mötet med Björn Lindroth. Pelle var målare på Utö och anställd av Skärgårdsstiftelsen när chefen Bengt Westin kom ut på inspektion och hade med sig en säregen vän. Innan kvällen var slut var denne vän, Björn Lindroth, även Pelles vän. När Nordens Ljus bildades blev Pelle en av de tidiga medlemmarna.

Välkommen åter hälsar klubbmästaren!

 

Ulf du Rietz

 

 

 

alt