POESI och SÅNGAFTON

img 0501

 

Torsdagen den 21 februari var det poesiafton. Operasångerskan Hedda Hasselström, (som vi känner sedan 1,5 år när hon framförde ett mycket uppskattat program om mezzosopranernas sorgliga kärlekshistorier), presenterade sin mormor, ekonomen Solveig Ström, som började skriva poesi när hon gick i pension samt kollegan kyrkomusikern och pianisten Malin Rudengren.

 

Solveig läste inför en andlöst lyssnande publik ett antal egna dikter grundade på olika ämnen och sinnesstämningar.

 

Hedda, med ackompanjemang av Malin, varvade diktläsningen med att sjunga operaarior, romanser och visor som passade till de olika sinnesstämningarna. En av visorna var en tonsättning av en dikt av Solveig.

 

Av de många applåderna att döma blev det en minnesvärd kväll för det fåtal medlemmar och en del gäster som hade vågat sig ut och trotsat halkan för att ta sig till pråmen.

 

Berättar en tacksam klubbmästare.

 

img 0501

 

 

alt