MUSIKALISK SOARÉ MED HOLIDAY SINGERS

alt

Torsdagen den 7 februari fick vi njuta av en musikalisk soaré, som genomfördes av Holiday Singers. Holiday Singers är en sångkvintett med följande medlemmar:

Cristina Taube, Ny sopran med operautbildning

Vivian Rössner Weike, Alt med lång körerfarenhet

Björn Hagerman, Tenor som även spelar tvärflöjt

Olle Bolander, Baryton som även spelar violin och basfiol

Håkan Åkerstedt, Bas som även anger tonen och spelar tradjazz på piano

Deras förebild och vänner är The Real Group.

För ett och ett halvt år sedan hade de med sig en sånggrupp från Argentina. Den här gången framförde de själva en del sydamerikansk musik, (bl.a. en tango av den legendariske tonsättaren Piazola) som inledde föreställningen. Det fortsatte med en månskensserenad från/om Rio. Sedan hamnade vi med Evert Taube i Guatemala. Där ingick även roliga utklädningsnummer och instrumentala inslag. Via Mexico reste vi vidare till Spanien för att slutligen få lyssna till musik med inspiration från den Franska Rivieran. Det var en härligt genomförd musikalisk resa inom en timme. Tyvärr var det få medlemmar, som hade hittat ner till pråmen. Ryktet hade dock gått på stan så det blev en hel del gäster, varav några bad om ansökningshandlingar för att bli medlemmar.

Tack Holiday Singers!

Ulf du Rietz

alt alt

 

 Vivian och Håkan spelar                              Alla fem

 fyrhändigt