Jonny Goetzinger med vänner

alt

VÅRA NYA MEDLEMMAR VISADE SIN FÖRMÅGA VID TORSDAGSSOPPAN

 

Torsdagen den 24 januari ställde vår sedan i höstas nye medlem Jonny Goetzinger upp igen med ett visprogram. Den här gången hade han med sig några mycket begåvade vänner.

Det var sångerskan Felicia Buijs, flöjtisten i Stockholmssymfonikerna Sven Åberg och trummisen Michael Hurtig med sin rytmlåda.

Med undantag av en visa av Karl Johan Vallgren var all musik av eget fabrikat. D.v.s. texter och den mesta musiken skrivna av Jonny samt några melodier skrivna av Sven Åberg.

Jonny sjöng som vanligt härligt och med stor intensitet men kanske ännu bättre var duetterna med Felicia.

För en gammal bluesentusiast, bortskämd av Britt Lindroths uppträdanden på Ljuset, var det en enastående upplevelse att upptäcka att vi här har en ny bluesartist bland våra medlemmar. Det var även ett klockrent samspel mellan Felicia och den lyhörda flöjtisten.

Jag har dessutom noterat att hon gillar sitt medlemskap. Redan på lördagen var Felicia tillbaka för att visa upp den fina miljön för sin far. Även Sven Åberg har markerat att han trivs hos oss. Han var t.ex. med oss redan på julmarknaden då Jonny och han spontant underhöll i Baren.

Tyvärr bestod publiken bara av ett tiotal medlemmar samt ett antal anhöriga till artisterna.

Jonny och hans vänner hotade därför att snart komma igen, för att bli mer kända bland medlemmarna. Det hotet skrämmer inte klubbmästaren, som glatt säger välkomna åter.

Jag vill i stället tala om, att vi även vid Sista Tisdagarna har ett antal nya förmågor att lyssna på. Leo är, trots sin ungdom, redan väletablerad liksom hans kompmusiker, men det är inte ovanligt att det tack vare Leo ramlar in nya sångerskor för att delta i jammet.

Berättar en mycket nöjd

Ulf du Rietz

alt 

Duett på hög nivå

 alt

 Felicia trivs på Ljuset                                                                                                                                                    

 

alt 

Flöjtisten Lars

 

alt

                                                                                     Micke med rytmlådan