Torsdag 19 april

bo simonsson

 

 

Från Bellman till Beatles

 

Så kallade Peter Nydahl och Bo Simonsson det program, som de framförde torsdagen den 19 april.

 

Man kunde gärna ha lagt till Bo Simonsson. Programmet innehöll nämligen inte bara en rad kända poeter inom den nämnda tidsperioden såsom Evert Taube, Birger Sjöberg och Corneliis Vreeswijk utan även några högst njutbara visor som Bo Simonsson själv hade skrivit. Annan ganska nyskriven musik var Lasse Winnerbäcks låt som har legat på Svensktoppen i fyra år, ”Om Du lämnade mig nu”. Men bredden på programmet, som framfördes med komp både på gitarr och synt, var stor även på annat sätt: från Norsk fäbodvisa via swinglåten Smiling till Opera i form av Elvis variant på ”Oh sole mio”.

 

Publiken var väl inte överväldigande stor men mycket nöjd av applåderna att döma.

 

Tyckte Ulf du Rietz

 

 

bo simonsson  peter nydahl och bo simonsson

 

publik 19 april