Onsdagen den 9 november

alt

Hade annonserats som företagsmedlemmarnas kväll med underhållning av bl.a. Pierre Ström.

Det blev inställt men hindrade inte Pierre att komma och underhålla de vanliga medlemmar, som hade funnit vägen till Nordens Ljus den kvällen. De fick uppleva något av den stämning, som förr var vanlig i vår bar.

Pierre, som är ordförande för Yrkestrubadurernas Förening och har levt med sånger sedan sextiotalet, omväxlande sjöng och berättade. Han började med några Bellmansånger, som finns med hans nya skiva, som kommer ut i handeln i början av nästa år. Via minnen kring Sven-Bertil Taube och Olle Adolphson kom han över på Everts musik.

Vi fick höra hur han lockades att bli yrkestrubadur av ”Skepparn” och sen hamnade i gänget på vispråmen Storken. Därmed blev en visa av Corneliis en naturlig fortsättning. Nu deltog alla i att berätta ungdomsminnen från klubbarna i Gamla Stan.

På Gazell hade Pierre träffat Lars Forsell. Han blev sedan ombedd av Git Magnusson att sätta musik till en av Lars dikter, som hon ville framföra på Storken. Det gjorde Pierre och resultatet blev så bra, att Lars tyckte det var genialt och att de flesta vissångarna lade in dikten i sin repertoar. Med Lars Forsells hjälp har det givit Pierre ett bra royalty genom åren. Hans eget framförande av den blev en fin avslutning men hindrade inte ett fortsatt allmänt berättande av gamla minnen i baren.

Även ett inställt program kan således ge en minnesvärd kväll i baren på Nordens Ljus.

Ulf du Rietz

 

 alt