SENASTE ”TORSDAGSSOPPAN”!

alt

Visor från Väst till Öst, En resa i tid och rum

Torsdagen den 20 oktober underhöll skådespelarna Göran Thorell och Niclas Strand både gamla och nya medlemmar med ett antal visor som förde oss från Göteborg via Vänersborg, Värmland och Dalarna till Stockholm samt från 1700 till 1900-tal. Göran sjöng och berättade ackompanjerad och sufflerad av Niclas vid pianot. Det började med 1930-talets Lasse Dahlqvist och slutade med Evert Taube, som ju täcker nästan hela 1900-talet samt både Stockholm Västkusten. Däremellan hann de med visor av Birger Sjöberg, Nils Ferlin, Erik Axel Karlfeldt och Carl Mikael Bellman.

Göran, som framför allt har varit verksam vid Riksteatern, visade hur bra det kan bli när en skådespelare är musikalisk, inte minst när det gäller texter av Bellman och Taube.                                  

Tack för en väl avvägd föreställning!

 

 alt

 

I publiken återfanns bl.a. Gunvor Pontén, som har visat Göran vägen till oss, och Sissela Kyle, som klubbmästaren hoppas kunna locka till ett framträdande under våren 2012.

 

Ulf du Rietz