Torsdagspromenad

När:
27 maj, 2021 kl. 11:00
2021-05-27T11:00:00+02:00
2021-05-27T11:15:00+02:00

VINTERVIKEN!

Idag blir det äventyr! Nu ska vi ut och åka tunnelbana – något vi inte kunnat göra på länge!

Vi åker till Liljeholmen och promenerar därifrån till Vinterviken. Där ligger Alfred Nobels gamla dynamitfabrik, byggd 1891. Idag drivs här restaurang med konferensmöjligheter och stor festlokal. Man kan också äta lunch, med dagens rätt här. Man kan sitta både inne och ute. Vi kan också äta på Vintervikens trädgårdscafé om det är fint väder.

Jag tänker mig att vi går runt och tittar på de historiska byggnaderna, lär oss lite om Alfred Nobel. Dynamittillverkningen upphörde här 1920 och hela verksamheten flyttades då till Gyttorp i Västmanland.  Nobel krävde  i sitt testamente att hans
förmögenhet skulle användas till att skapa  priser för de som ger den största
nyttan till mänskligheten. Det första Nobelpriset delades ut den
10 december 1901 och är nu världens mest kända pris.

Vi samlas vid båten kl 11:00 som vanligt. Tågar gemensamt till Fridhemsplans t-banestation för att åka till Liljeholmen. Du som bor på södra sidan och kanske inte vill komma till båten för att åka gemensamt med oss till Liljeholmen, kan möta oss där vid spärren, utgång Nybohovsbacken. Tala om det för mig i så fall, kheikenfeldt@gmail.com så vi vet vilka vi ska titta efter!

Promenaden är kort, ca 3 km så den som vill fortsätter med Kerstin efter Mälarens strand till Konditori Lyran – med fantastisk utsikt! Det är inte heller långt, ca 4 km från Vinterviken.

Det kan alltså bli både lunch och eftermiddagsfika idag! Eller så väntar vi och äter lunchen på Lyran – det går också bra.

Varmt välkomna!

Kerstin 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *