Helldén bortforslad – dök upp på Ljuset!

EN STATY över Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) stod plötsligt mitt på Skeppsbron i Gamla stan .
Den föreställde trafikborgarrådet vinkandes på en elsparkcykel – men Helldén själv hade ingen aning om varför den stod där.
– Det ryktas om ett TV-program, gissade trafikborgarrådet när han i torsdags dök upp på Nordens Ljus för ett gallerisamtal med Ken Olofsson.
Den guldfärgade statyn (infälld ovan) fick bara stå ett dygn. Sen forslades den bort av Trafikkontoret eftersom ingen hade sökt tillstånd för att ställa upp konstverket.

DANIEL Helldén verkade knappast skakad, kanske lite rörd – men på ett strålande humör när han, för ett fullsatt Nordens Ljus, förklarade  hur det kunde komma sig att huvudstadens trottoarer tagits över av blinkande elsparkcyklar.
– Vi underskattade  inledningsvis volymen, sen fick vi inget gehör för skarpare lagstiftning . Vidare är turerna och reglerna om vem som bestämmer vad på stans gator så krångliga att inte ens jag hänger med, sammanfattade trafikborgarrådet.
Men lovade nya hårdare regler, som beslutas i stadshuset nu på måndag!

HELLDÉN fick många skarpa frågor och goda råd – artigt framlagda – av publiken. Och var nog rätt nöjd efter sitt första publika framträdande sedan pandemireglerna mildrades.
Han hann även med att avslöja att hans tjänsterum i Stadshuset en gång tillhört  Hjalmar Mehr, Stadshusets legendariske S-pamp som lyckades lägga  Stockholms city i ruiner, men fick ge sig när  stockholmarna tog strid för Kungsträdgårdens 14 hundraåriga almar. En batalj som analyserats i Daniel Helldéns doktorsavhandling ”Demokratin utmanas: almstriden och det politiska etablissemanget”.