Torsdagen den 21 november

Personligt samtal på Ljuset med Kajsa Ernst

Kajsa Ernst, som var Ken Olofssons gäst i Samtal på Ljuset, var tydlig. Hon trivs bäst på teaterscenen, i det direkta mötet med sin publik. Nordens Ljus är en fin miljö för personliga möten. I samtalet med Ken delade hon generöst med sig av sina erfarenheter av livet. Uppväxten i Helsingborg med en frånvarande pappa och en mamma hon tidigt fick ta ett stort ansvar för. Drömmen om ett annat liv som väcktes av Ginger Rogers och Egon Larsons stora betydelse för hennes karriär.

Vi fick höra hur Kajsa arbetar med en roll, hur frågan om hur det är att vara människa blir central. Och rollerna har varit många. Att hon älskar biroller som ger större utrymme för tolkning. Guldbaggen för bästa biroll i Masjävlar är ett bevis på att hon har lyckats.
Det mer personliga. Vad är kärlek? Hur tar man sig igenom en stor sorg? Vi var nog många som kände med och kände igen oss i Kajsa denna kväll.

För Kajsa står en turné med Riksteatern närmast på  tur. Mer fick vi inte veta. Men hon är ju nu medlem i Nordens Ljus och förhoppningsvis får vi möta henne igen på vår pråm
Ken har lovat oss att de fina samtalen på Ljuset fortsätter nästa år. Det ser vi fram emot.

Terje och Tomas serverade en värmande gulaschsoppa som var mycket uppskattad.
Lena var kvällens klubbvärd.

Nedan några bilder från kvällen tagna av Inga och Lena