Torsdagen den 13 september 2018

Vi som gillar politisk satir fick vårt lystmäte igår när Göran Gabrielsson, Sveriges kanske främste manlige imitatör gästade oss. Han medverkar i  programmet ”Godmorgon världen” i P 1 varje söndag 09-11,  i det som heter ”Public service”.. Man kan  lugnt påstå att han imiterar vissa politiker och andra makthavare bättre än vad dom själva är.  Göran suckade på perssonskt vis fram att ”om jag låter som du, då har jag ett problem”

Han intervjuades av vår nyinvalde Klubbmästare Ken Olofsson och de inledde med en underfundig telefonintervju som Göran Persson i egenskap av rådgivare till Stefan Löfven. Vi fick under halvannan timme höra prov på de flesta nuvarande och tidigare kända politikerna, partiledarna Kungen och Järegård, Bergman och Leif G W, Göran både Greider och Lambertz, Kurtan och Mats Knutsson med fisklinan i mungipan….,, liksom ett potpurri på fejkade intervjuer där K G Bergström samtalade med många kändisar som framförde åsikter man gärna tror att de har men aldrig vågar uttrycka i vanliga intervjuer.  Han plockade ihop Lars Adaktusson med komponenter från bl a Lasse Berghagen o Björn Borg. Vi fick följa med hur han med enkel mimik, kroppsspråk och röst blev en helt annan person.

Vi fick också se hur en enkel sminkning och peruk/glasögon fulländade bilden av tex Sverker Olofsson, som genast gick hårt åt Ken.

Även en liten personlig bakgrund till drivkrafter och (bl a teknisk) kvalitetsmedvetenhet delgav han oss åhörare. 54 st var vi som lyssnade, nytt årsbästa!

Som lekamlig spis serverade Gunilla o Tommie en suverän hönscurrysoppa som vi tror att Håkan kan ha haft ett finger med i…

En i sanning underhållande och minnesvärd kväll.

Bifogat en länkt till en animerad politisk satir (Political island) som nu ligger på FB och Youtube och som Göran medverkat i och funderar på en fortsättning till….https://www.youtube.com/watch?v=iSY5NH7Ig4Y

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Liten filmsnutt från kvällen:

Klicka på VISA och sedan på ”Öppna” för att se filmen

Fotograf Lars-Gunnar ”Larsa” Johansson