Torsdagen den 9 februari 2017

En skådespelerska berättar
Gunilla Nyroos gästade en fullsatt pråm igår kväll. En spännande berättelse utspelade sig om hennes liv, som började med hennes 5 första år i Finland, vidare  med 5 år i Eskilstuna för att sedan fortsätta i Stockholm under ganska enkla förhållanden. Det var bostadsbrist i Stockholm redan då och familjen bodde  i olika hyresrum och billiga pensionat. Skolan har betytt mycket för henne och framförallt en lärare som arbetade mycket med dramatik, som fick Gunilla att känna att teater var något speciellt.
Hon kom in på Scenskolan i Göteborg efter flera försök – men efter lektioner med Sif Ruud lyckades det till slut. Gunilla Nyroos berättade så inkännande om hur det är att verkligen gå in i en roll och gestalta en annan människa och vad det betyder för empatin och att lära känna både sig själv och andra.
Naturligtvis speglade hon också de roller hon tyckt mest om och vi fick både en recitation av Frödings ”I valet och kvalet” och några rader ur Moa Martinson – när hon ombetts att predika en söndag i kyrkan.
En mycket gripande berättelse och en fantastisk kväll!
Nedan några bilder från kvällen