Skärgårdskväll i sommarvärme

Torsdag 12 maj hade vi en väldigt trevlig kväll som inspirerade till många utflykter i skärgården. Ulf Sörensson gästade oss och gav en uttömmande och fantastiskt fin översikt av många öar i Stockholms skärgård. Hans bok, Vägvisare från Örskär till Landsort, var naturligtvis utgångspunkten och vi fick många nya tips framför allt om kulturen och muséerna i skärgården.
Föreningen Sofia Linnéas ordförande, Lennart Danielsson, berättade sedan livfullt om livet på och omkring vedjakten Sofia Linnéa. Björn Lindroth tog initiativet till att bygga denna vackra replika av en gammal vedjakt, efter förebild av Greta af Länna. Många fina skärgårdsvyer och fina seglingar visades oss. Som medlem i Sofia Linnéa stöttar man ett unikt kulturprojekt och vi var flera som blev intresserade av att ingå i ett skeppslag och kunna vara med och segla för en dag eller två!
Tycker du också att det skulle vara roligt – skicka ett mail till Kerstin

Foto Lars-Gunnar Johansson