Potatisens vänner® 16 februari 2016

Igår den 16 februari 2016 var det dags för Potatisens Vänner. Lagade maten gjorde medlemmar ur Björn Lindroths Minnesfond;  Åsa Ekman, Mille och Björne Nylander, Lars Westman, Christer Andersson, Britt Lindroth och Lars Nyberg. Lars Nyberg svarade för konsten tillsammmans med Lina Nordenström. Sonja Ottosson, hjälpte som vanligtvis vid denna tillställning, till med serveringen.

Potatisens Vänner har blivit sponsrad med två olika sorters potatis från familjegården Larsviken i nordvästra Skåne.  Larsviken är en släktgård som tillhört familjen i åtta generationer, där man med god kunskap, kärlek till gården och den skånska myllan odlar och verkar.  Larsviken tilldelades i år Gastronomiska Akademiens Vänners diplom för sin unika samling av historiska potatissorter – 550 sorter!

Det serverades Nubbesallad,Fylld Potatisrulle med Fläskroulad och Fruktkaka. Det smakade gudomligt. Vi fick höra Lotta Ramel läsa ur Povels brevsamling om ”Stannade Potatis” och Lasse Westman sjunga en ”Potatislåt”.   Vi är inte bara vänner. Vi är POTATISENS vänner! Därför tre rätter med bara potatis. Only at Nordens ljus.   Inte bara vänner utan Potatisens vänner

Matsedeln