Minnesord Jack Lidström

Nu saknar vi både Kersti och Jack Martin!

Många ”Nordens Ljusare” minns otaliga trevliga månadsfester, när vi dansat till Hep Cats svängiga jazzmusik! Jacks trumpet har tystnat för alltid men vi minns musiken och människan. Jack hade många strängar på sin lyra och njöt av att umgås i glada vänners lag, en glädjespridare, allmänbildad och humoristisk. En resa till New Orleans och French Quarter Festival i sällskap med Jack och Kersti hör till livets verkliga höjdpunkter!

Musikern och tecknaren Jack var också en engagerad och älskad klasslärare, som flera elever upprätthöll kontakten med livet ut. Förutom den ständigt närvarande musiken upptog filosofi och livsåskådningsfrågor Jacks intresse. Intellektuell stimulans var viktig, men även praktisk färdighet, som när han trots sitt handikapp, byggde fantastiska båtmodeller. Oasen i Högdalen där familjen bodde i många decennier var ett kärt mål för de många vännerna. Vår förhoppning är att sonen Charlie leder Hep Cats vidare i Jacks anda!

Uppifrån rymden lät det i lördags morse: ”When the saints go marching in” tyckte i alla fall undertecknade.

Vårt varmaste deltagande riktar sig till Eva, Charlie och Lotta med familjer!

Tecknat av Gunilla och Håkan för hela Nordens Ljus.

 

En kommentar till “Minnesord Jack Lidström”

  1. Kommer naturligtvis att tänka på en av Jacks favoriter:

    ”The Song Is Ended But The Melody Lingers On…”

    som han gärna sjöng själv.

Kommentarer är stängda.