Islänningasagorna på Slottsbacken i Stockholm

Nordens Ljus medlemmar  är inbjudna att delta vid denna sammankomst av SAMFUNDET SVERIGE – ISLAND


Tid:       Tisdagen den 18 november kl. 14.00 – 16.00
Plats:    Hörsalen, Kungliga Myntkabinettet, Slottsbacken 6, Stockholm

Fri entré

Med anledning av att Islänningasagorna. Samtliga släktsagor och fyrtionio tåtar, har utkommit i fem blå band, efter tjugo översättares och tre redaktörers insatser, anordnas en sammankomst på Slottsbacken 6.

Medverkande:    Þórarinn Eldjárn, hovskald
Kristinn Jóhannesson och Gunnar D Hansson, redaktörer för verket
Bára Magnúsdóttir, skådespelare

Programmet anordnas i samarbete med Islands ambassad, Svensk-isländska samarbetsfonden, Föreningen Nordens stockholmsavdelning, Föreningen Natur och Samhälle i Norden, Klubben Nordens Ljus, Föreningen Sverige-Grönland, Samfundet Sverige-Färöarna och Sagaforlag.