Holiday Singers torsdagen den 23 januari 2014

I år firar Nordens Ljus 30-årsjubileum. Detta var årets första aktivitet.

Torsdagen den 23 januari fick vi åter njuta av en musikalisk soaré, som genomfördes av Holiday Singers. Holiday Singers är en sångkvintett med följande medlemmar:

Cristina Taube, Ny sopran med operautbildning , Vivian Rössner Weike, Alt med lång körerfarenhet, Björn Hagerman, Tenor som även spelar tvärflöjt, Olle Bolander, Baryton som även spelar violin och basfiol, Håkan Åkerstedt, Bas som även anger tonen och spelar tradjazz på piano.

Deras förebild och vänner är The Real Group.

De framförde  en del sydamerikansk musik, (bl.a. en tango av den legendariske tonsättaren Piazola). Det fortsatte med en månskensserenad från/om Rio. Sedan hamnade vi med Evert Taube i Guatemala. Där ingick även roliga utklädningsnummer och instrumentala inslag. Via Mexico reste vi vidare till Spanien för att slutligen få lyssna till musik med inspiration från den Franska Rivieran. Det var en härligt genomförd musikalisk resa inom en timme.

Ett 30-tal personer kom för att lyssna och applåderna vår många. En härlig kväll var det.

Ulf Du Rietz

Länk till Holiday Singers hemsida